ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

Тази година за първи път всички двойки, записали се в кампанията, ще имат възможността, на лотариен принцип, да получат най-необходимото за детето им през първите 12 месеца: дрехи, пелени, храна и козметика. Новородените ще имат възможността също да получат и Свето кръщене и да участват в едно от най-големите и позитивни събития в съвременната история на страната – третото Национално кръщене, което ще се проведе през 2020 г., като за целта модифицираме регламента така, че той да стимулира създаването на нов живот, а не просто да го регистрира, както досега.
Чрез „Направи го сега“ Движение за национална кауза иска да насърчи повишаването на раждаемостта у нас.
Механизмът на кампанията предвижда стимули за зачеване на колебаещи се двойки; изговаряне на темата и поставяне в дневния ред на обществото.
По философия инициативата „Направи го сега“ не е дискриминационна. ДНК не се ангажира по никакъв начин с агресивно, нетолерантно отношение към представителите на етническите малцинства.
Участващите в кампанията родители, трябва да имат:
- навършени 18 години;
- да са български граждани (минимум единият родител);
- да са заченали дете след 1 март 2019 г.;
- да предоставят изрично съгласие с условията на Кампанията и да са съгласни предоставените лични данни да бъдат обработвани за целите на Кампанията.
Участието е лесно, чрез регистрация в сайта на кампанията – napravigo.bg
Ако очаквате първото си дете, качете обща снимка с партньора ви, заедно с тест за бременност или снимка от видеозон. Ако е второ или следващо, на снимката да присъства и по-голямото дете.
За да бъде валидно Вашето участие в кампанията, единствено трябва да попълните регистрационната форма в сайта – napravigo.bg
Кампанията е отворена за записване само за деца, заченати след 1 март 2019 година.
Срокът на записване за участие в кампанията „Направи го сега“ изтича в полунощ на 31 декември 2019 година.
Няма значение от кой подред преглед на видеозон ще бъде снимката, която желаете да публикувате. Важното е да доказва зачеване след 1 март 2019 г.
След 1 септември 2020-а година участниците ще бъдат поканени от Организатора на специално събитие (кръщене). На него всеки Участник, посочил изрично желание в регистрационната форма, ще може да извърши Свето кръщение на своето дете.
Голямото кръщене ще бъде осъществено през октомври на 2020 г. на няколко локации в християнските храмове в България. Всеки Участник има възможност да избере за кръстник на детето си свой роднина, приятел или друг близък човек. Организаторът не поема разходи по настаняване и престой на Участника, детето му или роднини в населеното място преди, след и по време на специалното събитие.
Организаторът се ангажира да осигури кръщене на всяко дете, само ако това е изрично отбелязано при регистрацията от неговия родител – Участник, единствено в рамките на специалното събитие през есента на 2020 г.
Една снимка е достатъчна. Ако очаквате първото си дете, качете обща снимка с партньора ви, заедно с тест за бременност или снимка от видеозон. Ако е второ или следващо, на снимката да присъства и по-голямото дете. Публикуването на повече от една снимка за една и съща бременност/новородено, не носи повече подаръци на семейството или средства за каузата.
Комбинация от няколко снимки в колаж се допускат, ако отговарят на условията.