ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

Участието в кампанията „Направи го за България“ носи ползи за всички.
На първо място – новородените ще имат възможността да получат Свето кръщене и да участват в едно от най-големите и позитивни събития в съвременната история на страната.
Всички новопокръстени деца ще получат и подаръци от партньорите на кампанията.
Всяка споделена бременност (регистрация в кампанията) автоматично носи по минимум 1 лев за хората с репродуктивни проблеми, като средствата ще дарим на фондация „Искам бебе“.
Чрез „Направи го за България“ Движение за национална кауза иска да подпомогне повишаването на раждаемостта у нас.
Механизмът на кампанията предвижда стимули за зачеване на колебаещи се двойки; изговаряне на темата и поставяне в дневния ред на обществото; подкрепа на двойките с репродуктивни проблеми.
По философия инициативата „Направи го за България“ не е дискриминационна. ДНК не се ангажира по никакъв начин с агресивно, нетолерантно отношение към представителите на етническите малцинства.
Участващите в кампанията родители, трябва да имат:
- навършени 18 години;
- да са български граждани (минимум единият родител);
- да са заченали дете след 01 януари 2017г.;
- да предоставят изрично съгласие с условията на Кампанията и да са съгласни предоставените лични данни да бъдат обработвани за целите на Кампанията.
Снимките се качват в сайта на кампанията – napravigo.bg
Снимката може да бъде селфи с положителен тест за бременност, снимка от видеозон или снимка на вече роденото дете. Качва се само една снимка от трите изброени варианта, като се попълва регистрационна форма.
За да бъде Вашето участие в кампанията валидно, трябва да качите снимката единствено в посочения за целта уебсайт – napravigo.bg
Кампанията е отворена за записване само за деца, заченати след 01 януари 2017 година. В случай, че детето е родено до м. юли 2017-а, то не е заченато през тази година и на практика не отговаря на условията на кампанията.
Срокът на записване за участие в кампанията „Направи го за България“ изтича в полунощ на 31 август 2018 година.
Няма значение от кой подред преглед на видеозон ще бъде снимката, която желаете да публикувате. Важното е да доказва зачеване след 01 януари 2017 г.
След 1 септември 2018-а година участниците ще бъдат поканени от Организатора на специално събитие (кръщене). На него всеки Участник може да извърши Свето кръщение на своето дете.
Голямото кръщене ще бъде осъществено през м.октомври на 2018г. на няколко локации в християнските храмове в България. Всеки Участник има възможност да избере за кръстник на детето си свой роднина, приятел или друг близък човек.
Организаторът не поема разходи по настаняване и престой на Участника, детето му или роднини в населеното място преди, след и по време на специалното събитие.
Организаторът се ангажира да осигури кръщене на всяко дете на Участник, заченато единствено след 1 януари 2017г., единствено в рамките на специалното събитие през есента на 2018-а г.
Една снимка е достатъчна. С нея участниците удостоверяват и декларират, че е заченато бебе след 1 януари 2017 г. Снимката трябва да отговаря на условията да е селфи с тест за бременност, снимка от преглед на видеозон, снимка на вече родено бебе или снимка с някакво друго доказателство за зачеване след 01 януари 2017 година.
Публикуването на повече от една снимка за една и съща бременност/новородено, не носи повече подаръци на семейството или средства за каузата.
Комбинация от няколко снимки в колаж се допускат, ако отговарят на условията.